Kartais paruošta vištienos krūtinėlė būna pernelyg sausa.
Būtent todėl siūlome išbandyti šį receptą: vištienos kepsneliai bus skanūs, traškūs ir sultingi.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 2 kiaušinių
- 30 g druskos
- 10 g maltų juodųjų pipirų
- 15 g rūkytos paprikos miltelių
- 1 valg. š. sojos padažo
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 120 g kieto sūrio
- 2 š. džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Nuplaukite vištienos krūtinėlę.
Supjaustykite plonomis juostelėmis.
Įdėkite į gilų dubenį.
Įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių.
Supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
Gerai išmaišykite, kad vištienos gabaliukai pasidengtų šiuo mišiniu.
Atskirame dubenyje smulkia tarka sutarkuokite sūrį.
Sumaišykite su džiūvėsėliais.
Įberkite šiek tiek paprikos miltelių ir išmaišykite.
Į antrąjį dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite šakute.
Kiekvieną vištienos juostelę paeiliui dėkite į kiaušinį.
Išvoliokite džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
Išklokite skardą kepimo popieriumi ir ant jo vieną prie kitos sudėkite vištienos lazdeles.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
Vištienos lazdelės tinka kaip pagrindinis patiekalas su garnyru, ar kaip atskiras užkandis su padažu.
Skanaus!