Tai – lengvas vaisių pyragas, kuris puikiai tiks šiltomis dienomis.
Paruošti šį pyragą bus tikrai labai paprasta: tereikės vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis.
Jums reikės:
- 1 apelsino
- 200 g braškių
- 2 bananų
- 40 g pieno skonio želė
- 100 g cukraus
- 400 ml vandens
Kremui:
- 40 g vanilės skonio pudingo miltelių
- 100 g cukraus
- 500 ml pieno
- 200 g sviesto
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 70 g cukraus pudros
- 300 g pailgų sausainių
- 200 ml pieno
Dar vienam sluoksniui:
- 200 g šaldytų braškių
- 1 banano
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 10 g šokolado drožlių
Kaip gaminti?
Nuimkite nuplautų braškių kotelius ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Braškes sudėkite ant kepimo formos dugno.
Bananus nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sudėkite į kepimo formą.
Nulupkite apelsiną.
Supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.
Į puodą suberkite želė miltelius ir cukrų.
Supilkite vandenį ir išmaišykite.
Virkite, kol mišinys šiek tiek suputos.
Supilkite mišinį į kepimo formą su vaisiais ir valandą palaikykite šaldytuve.
Susmulkintą minkštą sviestą sudėkite į gilų dubenį ir suplakite mikseriu.
Į puodą suberkite pudingo miltelius ir cukrų.
Supilkite pieną ir virdami plakite šluotele, kol pudingas sutirštės.
Pudingą supilkite į dubenį, uždenkite folija ir palikite atvėsti 30 minučių.
Atvėsusį pudingą supilkite į dubenį su sviestu ir išplakite mikseriu.
Pudingą supilkite ant kepimo formoje esančios želė masės, išlyginkite ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Į dubenį su grietinėle suberkite cukraus pudrą ir išplakite.
Pudingą užtepkite kremu ir išlyginkite.
Ant viršaus sudėkite piene išmirkytus sausainius.
Desertą valandą palaikykite šaldytuve.
Paruoškite grietinėlę.
Į maišytuvo indelį suberkite braškes.
Įdėkite supjaustytą bananą, supilkite grietinėlę ir išplakite.
Paruoštą pyragą patiekite su grietinėle, kurią papuoškite braškėmis ir šokolado drožlėmis.
Skanaus!