Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Aguonų štrudelis prie arbatos: puikus vengriškas desertas!

Pasigaminkite šį klasikinį aguonų štrudelį pagal paprastą receptą.

Jei anksčiau jums yra tekę kepti aguonų štrudelį, tačiau rezultatas jus nuvylė, būtinai išbandykite šį receptą, kuris tikrai pateisins jūsų lūkesčius.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 3 arb. š. šviežių mielių (12 g)
  • 100 ml pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 250 g + 50 g kvietinių miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio

Aguonų įdarui:

  • 240 g aguonų
  • 200 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 100 g datulių
  • 100 ml pieno

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio baltymo

Kaip gaminti?

Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną. Šaukštu išmaišykite ir palikite 5-7 minutes pastovėti.

Į kitą dubenį išsijokite miltus ir suberkite druską.

Į dubenį su miltais sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite rankomis, suberkite cukrų ir minkykite rankomis, kol susidarys biri tešla.

Nedideliame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį su tryniu.

Supilkite į mažą įdubimą tešlos viduryje.

Supilkite masę su mielėmis ir gerai išmaišykite.

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo, pabarstykite likusiais miltais ir išminkykite vientisą tešlą.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į foliją ir 1,5 h palaikykite šaldytuve.

Paruoškite aguonų įdarą: suberkite aguonas į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių pastovėti.

Aguonas nuvarvinkite per sietelį ir, jei reikia, nuplaukite.

Aguonas ir cukrų du kartus sumalkite mėsmale.

Į aguonų mišinį suberkite smulkintas datules ir razinas. Išmaišykite.

Šį mišinį suberkite į puodą. Įpilkite šilto pieno.

Virkite, kol aguonos suminkštės (30-40 minučių).

Išimkite iš šaldytuvo tešlą. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Tešlos viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir tepkite atvėsusį įdarą.

Tešlos kraštus užlenkite taip, kad įdaras neiškristų, susukite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą 30-35 minutėms.

Tešlą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir  dantų krapštuku pradurkite iš viršaus skylutes, kad vyniotinis neišbrinktų ir iškeptų tolygiai.

Kepkite 30 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---