Fantastiškai gardaus pyrago receptas!
Šis pyragas fantastiškas – jis minkštas, skanus ir nuostabiai drėgnas.
Jį pagaminti galite vos per 5 minutes.
Mano močiutė man davė svarbią pamoką, kaip išimti pyragą iš formos visą, jo nesugadinant.
Niekada neišverskite jo visiškai karšto ar šalto. Išimkite jį iš orkaitės, palaukite dešimt minučių ir tada labai lengvai išimkite iš formos.
Norint pyragą pasigaminti, jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g paprastų miltų
- 200 g cukraus pudros
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 100 ml aliejaus
- 100 ml vandens
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- razinų
- romo
Pasirinktinai:
- kakavos
- riešutų
- kokoso drožlių
- cukruotų vaisių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius.
Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra iki putų.
Laipsniškai supilkite aliejų ir vandenį.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Pamažu įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Galite pagaminti vienos spalvos pyragą.
Tiesiog įmaišykite rome išmirkytas razinas į mišinį.
Arba galite padalinti tešlą per pusę.
Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą supilkite 3/4 tešlos.
Labai svarbu:
Kepimo formą visada patepkite sviestu, nes tai suteiks tešlai geresnį skonį, o kepant ji maloniai kvepės.
Jei norite klasikiniam pyragui suteikti naują dimensiją, galite pasinaudoti dar viena įdomia gudrybe.
Pabarstykite formą maltais riešutais, kokosų drožlėmis arba smulkintais sausainiais, kurie suteiks jam naują įdomų skonį ir kitokią paviršiaus tekstūrą.
Į likusią tešlą įmaišykite kakavos miltelių ir supilkite į formą.
Orkaitėje kepkite lėtai, kol gražiai paruduos.
Išimkite ir atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba šokoladu.
Linkime gero skonio!