Šitaip galėsite pasigaminti net keletą rūšių skanių naminių konservų!
Svarbiausia yra nesusipainioti žuvų pjaustymo taisyklėse. Kai nupjaunami pelekai, uodega ir galva, tada pašalinamos vidinės dalys.
Reikės:
1,5 kg žuvies
2 kg didelių pomidorų
300 g svogūnų
kvietinių miltų
augalinio aliejaus
5 juodųjų pipirų
3 saldžiųjų paprikų
4 lauro lapelių
4 česnakų
60 ml 5 % acto
4 šaukštų cukraus
2,5 šaukšto druskos
Gaminimas:
Apibarstykite žuvį 1,5 šaukšto druskos ir palikite inde 30 minučių.
Nulupkite pomidorus ir perleiskite per mėsmalę (arba sutrinkite maišytuvu).
Supjaustykite svogūnus plonais žiedeliais ir pakepkite dideliame aliejaus kiekyje (150 ml).
Sudėkite pomidorus į keptuvę, taip pat sudėkite svogūnus, pipirus, lauro lapus, česnakus. Į masę įdėkite po 1 šaukštą druskos ir cukraus, įpilkite acto, sumaišykite ir užvirkite.
Žuvį apvoliokite miltais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos gerai įkaitintoje keptuvėje.
Iškepus žuvį, leiskite jai atvėsti apie 40 minučių ir sudėkite į švarų stiklainį.
Užpilkite žuvį verdančiu pomidorų padažu, kad jis būtų 2 cm žemiau stiklainio viršaus.
Ant viryklės pastatykite didelį puodą. Į jį sudėkite stiklainius ir pripildykite puodą vandens, kad iki stiklainių viršaus liktų 3-4 cm tarpas. Užkaitinkite vandenį iki apie 70°C temperatūros.
Uždenkite puodą dangčiu, kaitinkite vandenį apie 50 minučių.
Užsukite dangtelius ant stiklainių ir palikite sterilizuotis dar 6 valandas. Palaukite, kol po sterilizavimo stiklainiai atvės.
Skanaus!