Šis pyragas tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Paruošti šį pyragą bus tikrai labai paprasta: tereikia vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis.
Jums reikės:
- 2 ir 1/4 stiklinės kvietinių miltų (420 g)
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus (220 g)
- Žiupsnelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 ml augalinio aliejaus
- 1 stiklinės pieno (300 ml)
- 1 stiklinės braškių (200 g)
Kaip gaminti?
Suberkite miltus į gilų dubenį.
Suberkite kepimo miltelius.
Pabarstykite cukrumi ir trupučiu druskos.
Įberkite vanilinio cukraus.
Įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus.
Įpilkite šiek tiek pieno.
Sumaišykite mentele.
Palaipsniui supilkite visą pieną ir išmaišykite.
Braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo popierių išklotą kepimo indą.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas paruoštas.
Kai pyragas atvės, išimkite iš kepimo formos.
Pabarstykite cukraus pudra.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!