Kai atostogaudavome pas močiutę, ji visada ruošdavo šį skanėstą. Šios spurgos mums visada užtikrindavo gerą dienos pradžią. Iki šiol prisimenu šių spurgų kvapą… Nors šios spurgos yra ruošiamos aliejuje, tačiau jos visai neprisigeria riebalų.
Taip yra dėl romo, kuris dedamas į tešlą (nereikia dėl to nuogąstauti: gaminant spurgas alkoholis visiškai išgaruoja).
Nedvejokite ir išbandykite šį paprastą, bet tikrai vertą dėmesio receptą.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 200 ml natūralaus jogurto
- 2 šaukštų cukraus
- Pakelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštų romo
- Žiupsnelio druskos
- 200 g kvietinių miltų
- ½ pakelio kepimo miltelių
- Abrikosų džemo (nebūtina)
- Cukraus pudros
Kaip gaminti?
Paruoškite didesnį dubenį.
Įmuškite kiaušinį.
Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Įpilkite romo ir jogurto.
Įmaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius.
Visus ingredientus sumaišykite šaukštu.
Šaukštą pamirkykite aliejuje, semkite tešlą ir dėkite į karštą aliejų.
Kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patiekite apibarstę cukraus pudra, užpilkite šokoladiniu-riešutų kremu, džemu ar šokoladu.
Skanaus!