Neįtikėtinai skanus, paprastas ir sveikas avižinių dribsnių pyragas. Valgant šį skanėstą nereikės jaudintis dėl savo figūros. Sveiko ir skanaus pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo – greitas ir sveikas bei skanus avižinių dribsnių desertas.
Jums reikės:
- 120 g avižinių dribsnių
- 250 ml pieno
- 2 prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 30 g kakavos
- 5 g kepimo miltelių
- Graikinių riešutų papuošimui (nebūtina)
Papuošimui:
- 100 g juodojo šokolado (be cukraus)
- 50 ml augalinio pieno
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius ir karštą pieną.
Išmaišykite mentele ir palikite 10 minučių.
Nuluptus bananus sutrinkite šakute.
Sutrintus bananus sudėkite į švarų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos.
Suplakite plaktuvu.
Tada į mišinį suberkite kakavą, kepimo miltelius.
Vėl kruopščiai išmaišykite.
Bananų mišinį supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais.
Gerai išmaišykite mentele.
Kepimo formą ištepkite minkštu sviestu ir supilkite pyrago masę.
Viršų apibarstykite smulkintais riešutais.
Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 min. 180°C temperatūroje.
Dubenyje esantį sulaužytą šokoladą užpilkite karštu pienu.
Maišykite šaukštu, kol susidarys vientisa masė.
Šokolado mišinį įdėkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto deserto viršaus.
Kai šokoladas sustings, desertą galėsite patiekti.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: