Norite pamaloninti savo artimuosius gardžiu tortu, bet nenorite vargti jį kepdami? Išbandykite šį neįprastą torto receptą: paruoštas blynų tortas atrodys tiesiog fantastiškai!
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 80 g cukraus
- 25 g sviesto
- 260 ml šilto pieno
- 160 g miltų
- 25 g kakavos
- 160 ml vandens
Kremui:
- 250 g grietinėlės sūrio
- 150 g grietinės (20% ar didesnio riebumo)
- 80 g cukraus pudros
- 250 ml grietinėlės (33% ar didesnio riebumo)
- Vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava ir suberkite į šlapius ingredientus. Į tešlą įpilkite verdančio vandens. Tešlą palikite kambario temperatūroje 15 minučių.
Kremo paruošimo ingredientai turi būti labai šalti, nes tik tokiu atveju kremą pavyks gerai išplakti. Visus kremo ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos purios masės.
Iškepkite visus blynus ir palaukite, kol jie visiškai atvės.
Blynus sutepkite kremu taip, kad du priešingi kraštai liktų be kremo.
Sulenkite blyną per pusę, o kraštą sulenkite link centro. Taip paruoškite visus blynus.
Kiekvieną „vokelį“ sutepkite kremu. Pradėkite formuoti tortą.
Perkelkite ruošinius į torto indą. Centrinį ruošinį apvyniokite „vokeliais“.
Tortą apvyniokite maistine plėvele ir 8-10 valandų palaikykite šaldytuve.
Prieš patiekdami blynų tortą pabarstykite cukraus pudra.
Taip paruoštas blynų tortas atrodo labai neįprastai ir šventiškai. Šis tortas tiesiog tirpsta burnoje!
Pamokėlė vaizdo įraše: