Sužinokite, kaip tinkamai paruošti žiedinius kopūstus, ir kodėl tą daryti vertėtų dažniau.
Žiediniai kopūstai – labai maistingos daržovės, kuriose gausu vitaminų ir mineralų.
Vis dėlto, naudinga žinoti, kaip tinkamai paruošti žiedinius kopūstus, kad jie neprarastų teigiamų savybių.
Laimei, tai tikrai nėra sunku.
Kuo naudingi žiediniai kopūstai?
- Šios daržovės lėtina senėjimo procesą;
- Jose yra vitaminų K, C ir B;
- Žiediniuose kopūstuose gausu magnio, fosforo, kalio ir folio rūgšties;
- Šios daržovės pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
Kiek laiko virti žiedinius kopūstus?
Tam turi įtakos šie veiksniai:
- žiedinių kopūstų rūšis (ankstyvoji arba vėlyvoji veislė)
- žiedinio kopūsto dydis
- kokią viryklę naudojate: dujinę ar indukcinę
Vidutinis vidutinio dydžio žiedinio kopūsto virimo laikas yra maždaug 15 minučių.
Žiediniai kopūstai, supjaustyti žiedynais, išvirs greičiau.
Močiutės receptas
Jums reikės:
- 1 žiedinio kopūsto
- 1 litro vandens
- 1 litro pieno
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio cukraus
Kaip gaminti?
Puode užvirinkite pieną su vandeniu.
Įberkite druskos ir cukraus.
Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalinkite į mažesnes dalis.
Įdėkite į puodą.
Maždaug po 10-15 minučių šakute patikrinkite, ar žiedinis kopūstas jau minkštas.
Perkoškite per sietelį arba kiaurasamtį.
Žiedinius kopūstus galima apibarstyti keptais džiūvėsėliais.
Kaip paruošti garuose virtą žiedinį kopūstą?
Žiedinius kopūstus taip pat galima ruošti specialiame puode arba naudoti priedą, skirtą daržovių ruošimui garuose.
Jei žiedinį kopūstą virsite garuose, vidutinis jo paruošimo laikas bus maždaug 10 minučių.
Skanaus!