Daugiau nebeleisite pinigų greitojo maisto užkandinėse!
Tikriausiai nėra tokio vaiko, kuris nemėgtų prancūziškų bulvyčių. Taip pat ir daugelis suaugusiųjų yra linkę valgyti šias traškias bulvytes.
Žinoma, sąmoningi žmonės bando apriboti save ir ypač savo vaikus – juk tai yra labai kenksmingas patiekalas, keptas riebaluose.
Bet mes radome puikią išeitį, kaip valgyti mėgstamus patiekalus be žalos sveikatai!
Viskas, ko jums reikia, yra:
bulvės – 5–7 vnt.
kiaušiniai – 2 vnt.
druska ir prieskoniai – pagal skonį.
1. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas maždaug 1 cm storio gabalėliais.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir šiek tiek išplakite. Įberkite druskos ir prieskonių į baltymus ir išmaišykite.
3. Apvoliokite bulvių lazdeles baltymų mišinyje.
4. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir sudėkite bulves.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir pašaukite kepimo formą. Po 5–7 minučių išimkite popierių iš po bulvių ir kepkite jas iki auksinės rudos spalvos.
Šiuo patiekalu galite pradžiuginti vaikus arba palepinti save!
Skanaus!