Home Patarimai 4 maisto produktai, kurių nerekomenduojama vartoti po 45 metų

4 maisto produktai, kurių nerekomenduojama vartoti po 45 metų

0
4 maisto produktai, kurių nerekomenduojama vartoti po 45 metų

Sulaukus vidutinio amžiaus, daugelis organizmo funkcijų labai sulėtėja. Todėl šiame amžiuje reikia keisti mitybos įpročius ir laikytis tam tikros dietos. Yra keturios maisto produktų rūšys, kurių nerekomenduojama valgyti sulaukus 45 metų.

  1. Valgykite mažiau mėsos sultinio, kad sumažintumėte podagros simptomus

Mėsos sultinyje yra daug purinų ir riebalų. Todėl ilgalaikis sultinio vartojimas gali būti žalingas žmogaus organizmui. Reikėtų sumažinti tokios sriubos vartojimo dažnumą ir mažiau vartoti ilgai virto sultinio. Tai sumažins podagros atsiradimo tikimybę.

  1. Valgykite mažiau marinuotų daržovių, kad sumažintumėte kraujospūdį

Marinuotiems agurkams paruošti naudojamas didelis kiekis maistinės druskos. Ilgalaikis tokių maisto produktų vartojimas didina natrio kiekį organizme ir didina širdies bei kraujagyslių ligų tikimybę. Be to, valgant šiuos maisto produktus po ilgo marinavimo gali padidėti nitritų kaupimosi organizme rizika, o tai gali sukelti apsinuodijimą.

  1. Valgykite mažiau riebaus maisto, kad sumažintumėte hiperlipidemijos tikimybę

Riebiame maiste yra daug kenksmingų riebalų. Vidutiniame amžiuje silpnėja žmonių virškinimo funkcijos ir lėtėja medžiagų apykaita. Pernelyg gausus riebios mėsos vartojimas gali ne tik sukelti skrandžio sutrikimus, bet ir padidinti lipidų kiekį kraujyje bei sukelti kraujagyslių užsikimšimą.

  1. Valgykite mažiau rafinuotų grūdų, kad sumažintumėte diabeto tikimybę

Ryžiai, makaronai, miltiniai gaminiai ir kiti perdirbti grūdų produktai kelia pavojų sveikatai.

Ilgalaikis bei gausus šių maisto produktų vartojimas gali lemti didelį cukraus kiekį kraujyje ir net diabeto išsivystymo riziką.

Todėl sumažinus rafinuotų grūdinių produktų vartojimą ir padidinus rupaus malimo grūdų vartojimą galima ne tik subalansuoti mitybą, bet ir pagreitinti žarnyno peristaltiką bei pagreitinti medžiagų apykaitą.