Socialiniame tinkle „Facebook“ draugė rado gardaus kreminio sūrio pyrago su vaisiais receptą. Būtinai išbandykite, tai labai skanu ir tikrai patiks!
Jums reikės:
- 300 g sviestinių sausainių
- 5 šaukštų pieno
- 180 g sviesto arba margarino
- maskarponės arba tepamo sūrio be priedų (450 g)
- 1 pakelio plakamos grietinėlės standiklio
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 50 ml vandens
- 1 pakelio želatinos miltelių (10 g)
- 500 ml plakamos grietinėlės
- 220 g cukraus pudros
Vaisiniam sluoksniui:
- 450 g raudonų uogų (naudojau avietes ir gervuoges)
- 100 ml vandens
- 1 pakelio želatinos (10 g)
- 50 ml vandens želatinai
- 4 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Uogas su vandeniu ir cukrumi apie 10 minučių pakaitinkite ant viryklės liepsnos.
Palikite želatiną 10 minučių išbrinkti vandenyje, tada ištirpinkite ją kaitindami (ji neturi užvirti) ir įmaišykite į išvirusius vaisius, kuriuos nuėmėte nuo viryklės.
Visą tai palikite atvėsti.
Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Sumaišykite su maltais sviestiniais sausainiais ir pienu.
Mišinys bus gana trapus, todėl pirštais arba kočėlu įspauskite jį į apvalią (26 cm skersmens) torto formą.
Palikite sustingti šaldytuve.
Paruoškite kremą:
Išplakite grietinėlę ir įmaišykite standiklį.
Po to į šią masę įmaišykite maskarponės sūrį, išplaktą su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra.
Palikite želatiną 10 minučių išbrinkti.
Tada ją pašildykite tiek, kad ištirptų (bet neužvirinkite).
Sumaišykite ją su plaktos grietinėlės mišiniu, dar kartą viską gerai išmaišykite.
Ant sausainių pagrindo sluoksniuokite baltą kremą.
Nepamirškite juo užlieti ir kraštus, kad išimant skardą neliktų skylučių.
Kai uogų įdaras atvės, lengvai paskirstykite jį ant baltojo įdaro.
Palikite formą šaldytuve 6-8 valandoms.
Tada lengvai peiliu atskirkite pyragą nuo formos ir juo bus galima mėgautis.
Puikus pavasario tortas paruoštas! Skanaus!