Paprastas ir itin skanus aviečių vyniotinis, kuris puikiai tiks prie rytinės kavos ar popietinės arbatos. Savo namuose šį skanėstą gaminu įvairiausioms progoms, nes negalime jo atsivalgyti. Išskirtinis geriausias sausainių vyniotinio receptas iš „Youtube“ kanalo.
Jums reikės:
- 200 ml pieno
- 300 g ilgų sausainių
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 50 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 80 g kukurūzų krakmolo
- 500 ml pieno
- 150 g sviesto
- 300 g aviečių
Papuošimui:
- 300 ml plakamos grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
- 50 g šokolado
- 100 g aviečių
- 5 g mėtų
Gaminimo eiga:
Po vieną išmirkykite sausainius piene.
Ant stalo padėkite maistinę plėvelę ir ant jos sudėkite išmirkytus sausainius (žr. vaizdo įrašą).
Atskirame gilesniame dubenyje maišytuvu išsukite minkštą sviestą.
Į puodą įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
Po to suberkite vanilinį cukrų ir krakmolą.
Supilkite dalį pieno ir plakite elektriniu plakikliu.
Į mišinį supilkite likusį pieną ir taip pat suplakite.
Perkelkite puodą ant viryklės ir maišykite, kol kremas sutirštės.
Leiskite kremui atvėsti.
Pusę atvėsusio kremo supilkite į dubenį su sviestu ir išplakite plaktuvu.
Po to supilkite likusį kremą ir išplakite.
Kremu aptepkite sausainius ir sudėkite avietes.
Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
Į atskirą dubenį supilkite grietinėlę.
Suberkite cukraus pudrą ir išplakite grietinėlę plakikliu.
Vyniotinį aptepkite plakta grietinėle.
Ant viršaus ištirpintu šokoladu sukurkite raštus.
Tada uždėkite avietes.
Galiausiai ant viršaus uždėkite kelis mėtų lapelius ir galite patiekti.
Supjausčius patiekite prie arbatos arba kavos.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: