Minkšti pyragėliai su šokolado įdaru kepti keptuvėje – tai labai paprasta! Jums net nereiks įjungti orkaitės. Šie pyragaičiai bus daug skanesni nei pirktiniai.
Ingredientai:
- 200 ml šilto pieno;
- 1 šaukštelis sausų mielių;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės;
- 400 g miltų;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 šaukštas sviesto;
- šokoladas (pieninis arba kartaus skonio);
- cukraus pudra papuošimui.
Šiltame piene ištirpinkite cukrų, druską ir mieles. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite tarkuotą apelsino žievelę. Supilkite išsijotus miltus, užminkykite tešlą. Tada supilkite minkštą sviestą, įmaišykite į tešlą.
Palikite tešlą ant stalo valandai, kol ji padvigubės.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite į 12 vienodų stačiakampių. Palikite po rankšluosčiu dar 15 minučių, kad pakiltų.
Būsimus pyragėlius apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Tada kiekvieną pyragėlį pradurkite dantų krapštuku.
Ir konditeriniu švirkštu supilkite į vidų ištirpintą šokoladą.
Papuoškite cukraus pudra ir plona šokolado juostele. Tai labai skanu ir greita! Skanaus!