Rageliai su aguonomis patiks visiems. Rageliai nuostabiai purūs ir minkšti, net kitą dieną išlieka švieži. Tai idealūs šventiniai pusryčiai, kuriuos galite valgyti su namine uogiene arba tiesiog vienus.
Jums prireiks:
- 500 g paprastų miltų
- 250 ml šilto pieno
- 1 kubelio mielių (arba 1 pakuotės džiovintų)
- 1 kiaušinio
- 80 g cukraus
- vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- citrinos žievelės
- 100 g sviesto – arba 60 g sviesto ir 40 g taukų
- 1/2 kepimo miltelių
- trupučio romo
- aguonų
- kiaušinio aptepimui
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruošiame mieles:
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir šaukštą miltų.
Tada mieles suberiame į kitus ingredientus.
Leiskite mielėms pakilti.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kiaušinį, likusį pieną, minkštą sviestą, likusį cukrų ir mieles.
Įpilkite romo ir įberkite citrinos žievelių.
Gaminame tešlą.
Leiskite pakilti.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir padalinkite į atskiras dalis.
Formuokite suktinukus.
Ir dar 30 minučių palaikykite ant kepimo skardos šiltoje vietoje, kad iškiltų.
Tada aptepkite kiaušiniu.
Pabarstykite aguonomis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.
Šie rageliai nudžiugins jus ir jūsų svečius.
Linkime gero apetito! 🙂