Pasigaminkite fantastišką traškų Velykų pyragą namuose. Šis Velykinis pyragas toks skanus, kad jį kepsite kelis kartus per savaitę.
Jums prireiks:
- 50 g cukraus
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- migdolų
- 1 kiaušinio
- 500 g paprastų miltų
- 110 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- 50 g cukraus
- 20 g šviežių mielių
- 200 ml pieno
- 2 šaukštų miltų
- 2 šaukštelių cukraus
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sutrupinkite mieles.
- Supilkite šiltą pieną, miltus, cukrų, išmaišykite šluotele.
- Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių kilti.
- Ištirpinkite sviestą mažame puodelyje.
- Iškilusią tešlą supilkite į dubenį ir supilkite ištirpintą šiltą sviestą (jis neturi būti karštas).
- Į tešlą suberkite miltus, cukrų, kiaušinių trynius ir išmaišykite mikseriu iki tirštos konsistencijos.
- Išminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu.
- Palikite 30 minučių šiltoje vietoje kilti.
- Pakilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalinkite į 6 dalis.
- Iš tešlos iškočiojame rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
- Tešlą ištepkite tirpintu sviestu.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną, ir pabarstykite jais tešlą.
- Tešlą susukite į vyniotinį, viršuje sujunkite ir supinkite eglutę (žr. vaizdo įrašą).
- Vyniotinį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Velykų pyrago viršų pabarstykite nuluptais migdolais.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje, po to 10 minučių 150°C temperatūroje.
Iškepus leiskite pyragui atvėsti ir galėsite patiekti.
Skanaus!
Recepto vaizdo įrašas: