Skanus, purus, tikrai aukštas omletas, dar geresnis nei bet kada! Ir jis paruoštas visiškai be jokio aliejaus. Svarbiausia čia išlaikyti proporcijas!
Ingredientai:
kiaušiniai;
pienas;
druska.
Paimkite tiek kiaušinių, kiek paprastai gaminate sau ar savo šeimai. Išplakite iki vientisos masės šakute (šiam receptui nenaudokite mikserio!). Su stikline išmatuokite, kiek turite kiaušinių masės.
Supilkite lygiai tiek pat pieno.
Viską iki vientisos masės išmaišykite šakute (ne mikseriu!) Su žiupsneliu druskos. Jei naudojate maišytuvą ar mikserį, purus omletas nesigaus.
Supilkite į dubenį storomis sienelėmis. Įdėkite į puodą su vandeniu maždaug iki pusės dubens. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, kad vanduo burbuliuotų, bet nesitaškytų. Omletą gaminkite uždengę 20 minučių.
Atsargiai išimkite paruoštą omletą iš indo (atsargiai: karštą!). Išverskite ant lėkštės. Prieš versdami galite silikonine mentele perbraukti kraštus, kad omletas lengviau atkibtų nuo indo kraštų.
Patiekite ant stalo! Tai labai skanus purus omletas, kuris visada pavyksta.
Daugiau informacijos apie tai, kaip pasigaminti purų omletą, rasite toliau pateiktame vaizdo įraše: