Karštomis dienomis norisi lengvo užkandžio. Šie pyragaičiai itin traškūs ir skanūs, galėsite jais užkandžiauti žiūrėdami televizorių ar degindamiesi prie upės!
Ingredientai:
1 puodelis kefyro;
150 g sūrio;
2 puodeliai kvietinių miltų;
1/2 šaukštelio cukraus;
druska ir soda kepimui.
Gaminimas:
Pašildykite kefyrą iki 38°C temperatūros, supilkite į dubenį, įberkite cukraus, druskos ir sodos, sumaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes.
Per tą laiką sutarkuokite smulkiai sūrį ir sudėkite jį į dubenį, miltus taip pat. Sumaišykite tešlą pirmiausia šaukštu, o vėliau – rankomis.
Padalinkite tešlą į 5 lygias dalis, suformuokite iš kiekvienos dalies pyragaitį.
Kepkite pyragaičius tol, kol jie bus švelnios aukso spalvos. Naudokite šiek tiek aliejaus.
Rekomenduojame pyragėlius valgyti karštus juos pagardinant kumpiu ar padažais. Bet šalti jie irgi labai gardūs!
Skanaus!