Patogu ir labai skanu!
Kai žiemą darote mišraines, į parduotuvę skubate žirnelių, atidarote didelį agurkų stiklainį. Norime jums papasakoti šį puikų receptą – agurkai su žaliais žirneliais žiemai, tai ypač tiks šaltuoju metų laiku.
Jums reikės:
1 litro talpos stiklainių
Agurkų
žirnelių
Marinatui:
vandens – 350 gramų
druskos – 1 šaukšto
cukraus – 2 šaukštų
Acto 9% – 1 šaukšto
česnakų – 2 skiltelių
krapų
prieskonių pagal skonį.
Paruošimo eiga
Virti žalius žirnelius reikia vandenyje 15-20 minučių. Agurkus palaikykite 3-4 valandas šaltame vandenyje, tada gerai nuplaukite.
Sudėkite agurkus ir žirnelius į litro talpos stiklainį, kurio apačioje yra įdėtos 2 skiltelės česnakų ir krapai. Užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 5 minutes, tada nupilkite vandenį į kriauklę.
Dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite pastovėti 5 minutes antrą kartą. Šį kartą vandenį nupilkite į puodą, įpilkite druskos, cukraus, acto, prieskonių, užvirinkite. Supilkite ant agurkų su žirneliais ir užsukite dangtelius.
Užsukę apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės. Štai taip pasiruošite rinkinį salotoms su agurkais ir žirneliais.