Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Gardus biskvitinis punčo skonio pyragas: greitai paruošiamas desertas!

Skanaus pyrago receptas, jį itin paprasta paruošti, o skonis iš tiesų prabangus. Išbandžiau jį tik praėjusią savaitę, sekmadienį, ir nuo to laiko kepiau jau trečią kartą, o šiandien pagaminsiu dar vieną partiją ir negaliu sulaukti, kada galėsiu jį pasiūlyti svečiams. Jis tikrai labai skanus!

Jums reikės:

  • 4 vnt. kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 250 g sviesto
  • 1 grietinėlės, skirtos plakimui
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 300 g pusiau rupių miltų

Aptepimui:

  • Uogienės
  • Maistinių dažų, geriausia raudonų
  • 350 ml vandens
  • Aviečių sirupo
  • Romo arba punšo kvapiųjų medžiagų

Glaistui:

  • 100 g cukraus pudros
  • 1 šaukšto karšto vandens
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • Arba galite naudoti Dr. Oetker firmos glaistą

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.

Sudėkite ištirpintą sviestą, suplakite grietinėlę.

Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Padalykite gautą mišinį į 2 dalis, vieną dalį nuspalvinkite raudonais dažais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskirstykite nespalvotą tešlą.

Ant šios tešlos sluoksniuokite raudoną tešlą ir viską gražiai išlyginkite.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą.

Ant iškeptos tešlos supilkite punšo skonio aptepimą (vanduo + sirupas + romas arba kvapiosios medžiagos).

Paviršių apliekite glajumi ir užberkite tarkuoto šokolado (jei norite).

Kepinį perpjaukite per pusę ir sulipdykite uogiene.

Glaistas:

100 g cukraus pudros, šaukštą karšto vandens ir šaukštą citrinos sulčių sumaišykite su vandeniu ir palaipsniui supilkite cukrų.

Išmaišykite į vientisą glajų, kurį supilkite ant pyrago ir palikite sustingti.

Šis glajus bus baltas, tačiau galite išbandyti ir Dr. Oetker’s firmos glajų.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---