Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Kokosiniai ežiukai iš medaus tešlos: nepažįstu nė vieno, kuris galėtų jiems atsispirti!

Gaminu kokosinius ežiukus iš paprastos, bet fantastiškai skanios medaus tešlos. Pakanka išmaišyti, sudėti ant kepimo skardos ir apvolioti šokolade bei kokoso drožlėse.

Medaus tešla nepaprastai minkšta, skani ir elastinga, tuo įsitikinkite patys!

Ačiū skaitytojai už šį gardų receptą.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g pusiau rupių miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 50 g sviesto arba augalinių riebalų
  • 3 valgomųjų šaukštų medaus
  • 200 ml pieno
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio

Papildomai glaistui:

  • 250 g sviesto (arba riebalų glajui, arba kokosų riebalų)
  • 200-250 g cukraus pudros
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 150-200 ml pieno
  • 100 ml romo (arba šiek tiek daugiau)
  • 400 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Paruoškite puodą storesniu dugnu.

Padėkite ant silpnos ugnies ir supilkite medų, riebalus ir pieną.

Maišykite, kol medus ir riebalai visiškai ištirps.

Neperkaitinkite!

Kai ištirps, leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.

Į drungną medaus mišinį persijokite miltus, kepimo miltelius ir cukraus pudrą.

Įmuškite lengvai suplaktą kiaušinį ir išmaišykite šakute.

Maišykite kruopščiai, bet lengvai, kad mišinys išliktų su daug oro ir būtų purus.

Supilkite į gilesnę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Kepimo trukmė priklauso nuo kepimo skardos dydžio.

Jei naudosite mažesnę kepimo skardą – neaukštas pyragas keps trumpiau, o atitinkamai aukštesnis pyragas keps šiek tiek ilgiau.

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir tik tada supjaustykite jį vienodo dydžio gabalėliais, pavyzdžiui, stačiakampiais.

Glaisto paruošimas:

Į puodą supilkite pieną ir riebalus.

Lėtai juos kaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps.

Tada į mišinį suberkite cukrų ir kakavą ir maišykite, kol gausite tirštesnę masę (tirštumo kaip sirupas).

Galiausiai pagal skonį įmaišykite romą.

Pyrago gabalėlius pirmiausia pamerkite į kakavos ir romo glajų, leisdami skysčio pertekliui šiek tiek nubėgti, po to apvoliokite juos kokoso drožlėse.

Sudėkite ant kepimo grotelių ir leiskite sustingti.

Paruošta.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25 d. iki gruodžio 1 d.: ko laukia finansinė sėkmė, o ko – svaiginanti romantika

Artėjančios savaitės horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25  iki gruodžio 1 d. žada naujas galimybes ir iššūkius. Dangaus kūnai įneš savitą ritmą į kiekvieno...

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...
---