Home Receptai Desertai Kokosiniai ežiukai iš medaus tešlos: nepažįstu nė vieno, kuris galėtų jiems atsispirti!

Kokosiniai ežiukai iš medaus tešlos: nepažįstu nė vieno, kuris galėtų jiems atsispirti!

0
Kokosiniai ežiukai iš medaus tešlos: nepažįstu nė vieno, kuris galėtų jiems atsispirti!

Gaminu kokosinius ežiukus iš paprastos, bet fantastiškai skanios medaus tešlos. Pakanka išmaišyti, sudėti ant kepimo skardos ir apvolioti šokolade bei kokoso drožlėse.

Medaus tešla nepaprastai minkšta, skani ir elastinga, tuo įsitikinkite patys!

Ačiū skaitytojai už šį gardų receptą.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g pusiau rupių miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 50 g sviesto arba augalinių riebalų
  • 3 valgomųjų šaukštų medaus
  • 200 ml pieno
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio

Papildomai glaistui:

  • 250 g sviesto (arba riebalų glajui, arba kokosų riebalų)
  • 200-250 g cukraus pudros
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 150-200 ml pieno
  • 100 ml romo (arba šiek tiek daugiau)
  • 400 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Paruoškite puodą storesniu dugnu.

Padėkite ant silpnos ugnies ir supilkite medų, riebalus ir pieną.

Maišykite, kol medus ir riebalai visiškai ištirps.

Neperkaitinkite!

Kai ištirps, leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.

Į drungną medaus mišinį persijokite miltus, kepimo miltelius ir cukraus pudrą.

Įmuškite lengvai suplaktą kiaušinį ir išmaišykite šakute.

Maišykite kruopščiai, bet lengvai, kad mišinys išliktų su daug oro ir būtų purus.

Supilkite į gilesnę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Kepimo trukmė priklauso nuo kepimo skardos dydžio.

Jei naudosite mažesnę kepimo skardą – neaukštas pyragas keps trumpiau, o atitinkamai aukštesnis pyragas keps šiek tiek ilgiau.

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir tik tada supjaustykite jį vienodo dydžio gabalėliais, pavyzdžiui, stačiakampiais.

Glaisto paruošimas:

Į puodą supilkite pieną ir riebalus.

Lėtai juos kaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps.

Tada į mišinį suberkite cukrų ir kakavą ir maišykite, kol gausite tirštesnę masę (tirštumo kaip sirupas).

Galiausiai pagal skonį įmaišykite romą.

Pyrago gabalėlius pirmiausia pamerkite į kakavos ir romo glajų, leisdami skysčio pertekliui šiek tiek nubėgti, po to apvoliokite juos kokoso drožlėse.

Sudėkite ant kepimo grotelių ir leiskite sustingti.

Paruošta.

Linkime gero skonio!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].