Puikus tradicinių prancūziškų bulvių receptas. Galite būti tikri, kad taip iškeptos bulvės bus fantastiškai sultingos ir puikaus skonio. Receptą sužinojome iš skaitytojos.
Jums reikės:
- 2 kg bulvių
- 3 kiaušinių
- Šoninės (jei mėgstate, ji gali būti ir aštri)
- 2 rūkytų dešrelių (arba paprastų dešrelių)
- 1 nedidelio svogūno
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
- 180 ml 33% riebumo grietinėlės
- 150 ml pieno
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 1 kiaušinio
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Pabarstymui:
- 120 g sūrio
Gaminimo eiga:
Gerai nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
Išvirkite kietai kiaušinius.
Kai bulvės išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti.
Atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite.
Nulupkite ir sutrinkite virtus kiaušinius ir sudėkite juos į bulvių košę.
Šoninę ir dešreles supjaustykite kubeliais.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną ir pakepinkite. Po kurio laiko sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir dešrą. Trumpai apkepkite.
Padažui:
Sumaišykite 1 žalią kiaušinį su pienu, grietinėle, garstyčiomis ir grietine.
Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Pusę paruoštų bulvių paskleiskite ant kepimo indo.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant bulvių paskleiskite visą mėsos mišinį ir užpilkite pusę padažo.
Ant viršaus sudėkite virtus kiaušinius.
Tada sudėkite likusias bulves.
Pagardinkite druska ir pipirais, ir užpilkite likusiu padažu.
Uždenkite folija ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Po 25 minučių išimkite, nuimkite foliją ir apibarstykite tarkuotu sūriu arba apkeptais dešros gabalėliais.
Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių, kol apskrus.
Skanaus!