Naminė bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų prie mėsos. Tačiau kartais jai trūksta tinkamo skonio ar subtilumo. Sužinokite ingredientą, kuris pagerins jūsų bulvių košės skonį ir padarys ją dar skanesnę. Patobulinkite bulvių košę su vienu ingredientu!
Kaip pasigaminti tobulą bulvių košę?
Bulvių košė yra būtent tai, ko norime artėjant šaltesniam orui: karšta ir soti, ji puikiai dera su sultinga mėsa, tačiau ji taip pat labai skani ir viena, jei ją derinsite, pavyzdžiui, su troškintais svogūnais.
Apžvelkime, kaip su paprastais ingredientais suteikti košei gardų skonį.
Pakeiskite savo košės skonį naudodami tik vieną ingredientą
Dažnai sakoma, kad bulvių košė yra paprastas patiekalas, tačiau ne taip paprasta ją padaryti tokią kreminę ir skanią.
Štai kelios paslaptys, padėsiančios pasiekti gerą rezultatą!
Labai svarbu ir tai, kokią bulvių rūšį pasirinksite.
Jums reikia bulvių tvirtu minkštimu, pavyzdžiui, Amandine, Bintje arba Ratte veislių bulvių.
Ruošiant bulvių košę verta bulves virti su odele pasūdytame verdančiame vandenyje.
Kai bulvės išverda, niekada jų netrinkite elektriniu trintuvu, o sutrinkite rankomis su bulvių grūstuve arba šakute, kaip tai darydavo mūsų močiutės.
Dabar tereikia įpilti pieno ir sviesto.
Pastaba: pienas turi būti karštas, kad gerai įsimaišytų ir susidarytų vientisa tekstūra.
O tas garsusis ingredientas, kuris vėliau viską pakeičia?
Dabar tinkamas metas jį atskleisti, o jei norite košei suteikti dar daugiau skonio, įdėkite šiek tiek sūrio.
Priklausomai nuo savo skonio, į receptą įmaišykite truputį parmezano, tarkuoto kietojo sūrio ar net ožkos arba Rokforo sūrio.
Šis nedidelis pokytis pagyvins jūsų košę ir pavers ją skanėstu tiek mažiems, tiek dideliems.
Keletas originalių daržovių tyrių receptų
Kai sakome tyrė, dažnai pagalvojame apie klasikinę bulvių košę.
Tačiau tyrę galima pasigaminti iš įvairių ingredientų, kad dar labiau pradžiugintume savo skonio receptorius.
Rytietiška morkų tyrė
Išvirkite morkas su keliomis bulvėmis, kad būtų tinkamos tekstūros, ir paruoškite tyrę kaip įprasta.
Kai tyrė bus paruošta, pagal pageidavimą įberkite kmynų arba kario miltelių ir susmulkintos šviežios kalendros.
Kad būtų įdomesnis skonis, galite įdėti šiek tiek medaus arba apelsinų žievelės.
Salierų tyrė su muskato riešutu
Salierai vėl atsidūrė gurmaniškų restoranų dėmesio centre dėl savo išskirtinio skonio, aromato ir maistingųjų medžiagų.
Be to, juose labai mažai kalorijų.
Būkite atidūs ir rinkitės jaunus, baltus ir tvirtus salierus.
Nulupkite ir supjaustykite salierus bei bulves vienodais kubeliais, pakepinkite juos svieste, supilkite 400 ml šviežios grietinėlės, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Išmaišykite, pabarstykite muskato riešutu arba tarkuotais trumais ir laiškiniais česnakais.
Moliūgų tyrė
Kreminio minkštimo ir subtilaus skonio moliūgas puikiai tinka tyrei gaminti.
Rinkitės tvirtą, ne per didelį moliūgą.
Minkštimą supjaustykite kubeliais ir 20 minučių virkite su česnako skiltele ir druska puode su vandeniu.
Taip pat galite įdėti bulvę.
Tada sumaišykite su sviestu ir šviežia grietinėle arba kokosų pienu.
Pridėkite pasirinktų prieskonių: žiupsnelį muskato riešuto, cinamono, kmynų arba įvairių pipirų.
Prieš patiekdami apibarstykite lazdyno riešutais arba smulkintais migdolais.
Baltųjų pupelių tyrė su migdolų pienu
Skardinę baltųjų pupelių (nuplautų ir nusausintų) pakepinkite svieste.
Ant viryklės pašildykite 200 ml migdolų pieno, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite į pupeles.
Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite.
Papuoškite, ir turėsite puikų priedą prie savo mėsos patiekalų.
Taip pat galite pasigaminti tyrę, į bulves įmaišę sutrintų brokolių, kopūstų, pastarnokų, žirnelių ar cukinijų.
Tai puikus būdas paruošti originalią, spalvingą ir išskirtinio skonio tyrę.
Mėgaukitės!