Skanios salierų salotos, jos visai paprastos ir tinka valgyti laikantis dietos. Salierų salotos padės jums virškinti sunkų keptą maistą, o jei valgysite jas vietoj vakarienės, kilogramai ims kristi.
Kokia salierų nauda sveikatai?
Turėtumėte žinoti, kad salierai nėra tik paprastas sekmadienio sriubos ingredientas, bet iš tiesų tai tiesiog supermaistas, kuriame gausu vitaminų ir maistingųjų medžiagų.
Salierus verta valgyti ir žalius, štai kokia jų nauda sveikatai:
- Imuninės sistemos palaikymas, ląstelių apsauga
- Natūraliai išvalo organizmą nuo kenksmingų medžiagų
- Palaiko virškinimą, reguliarų tuštinimąsi ir medžiagų apykaitą
- Išvalo virškinamąjį traktą nuo atliekų
- Diuretinis poveikis (valo šlapimo takus ir inkstus)
- Skatina kraujo susidarymą
- Regeneruoja ir palaiko kepenis
- Šalina sąnarių skausmą
- Ramina nervų sistemą
Sveikos salierų salotos
Išbandykite šį receptą su salierais ir tikrai juos pamėgsite.
Jums reikės:
- 1 vnt. vidutinio dydžio saliero
- 1 vnt. morkos
- 1 didelio žalio obuolio
- 1 valgomojo šaukšto majonezo (išbandykite naminį dietinį majonezą be aliejaus)
- 3 šaukštelių baltojo jogurto
- 2 šaukštų obuolių acto
- 1-2 arbatinių šaukštelių medaus
- Gabalėlio poro
- 2 žiupsnelių jūros druskos
- 1 žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pasirinktinai:
- Virtų morkų
- Konservuotų žirnelių
- Konservuotų kukurūzų
Gaminimo eiga:
Nuvalytas daržoves sutarkuokite tarka.
Nuvalykite ir sutarkuokite morką.
Smulkiai supjaustykite porą (jei nemėgstate, jo visai nereikia dėti).
Sudėkite į dubenį, suberkite druską, medų, obuolių actą ir išmaišykite.
Palikite 10 minučių pastovėti. Tada įmaišykite jogurtą ir majonezą.
Palaikę patiekite.
Jei norite, kad salotos atrodytų dar šventiškiau, ir gaminate didesnę porciją, galite padalinti salotas į atskirus sluoksnius ir išmaišyti tiesiai prie stalo.
Jei gaminate, pavyzdžiui, vakarienei, drąsiai pridėkite virto kumpio arba virtos vištienos.
Mano vyras į salotas deda skrudintos šoninės – tai ne taip sveika, bet labai skanu.