Specialus pieniškos duonos „Chigiri” receptas iš paprastų ingredientų. Ši duona tokia minkšta ir puri, kad negalėsite jai atsispirti!
Garsusis purios ir neįtikėtinai minkštos pieniškos duonos receptas iš „YouTube” kanalo.
Jums reikės:
- 115 g saldinto sutirštinto pieno (jei norite saldžiau, galite įdėti 10-25 g cukraus)
- 185 g pieno (180 ml)
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 355 g paprastų miltų
- 30 g sviesto (mes naudojome sūdytą)
- 1/2 šaukštelio druskos
Aptepimui:
- 1 valgomojo šaukšto ištirpinto sviesto
- 1 šaukštelio medaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną.
Į kondensuotą pieną įpilkite pieną.
Į mišinį suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir išmaišykite mentele.
Rankomis išminkykite vientisą tešlą.
Tešlos viduryje padarykite duobutę ir sudėkite minkštą sviestą bei druską.
Minkykite tešlą, kol vėl taps vientisa.
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 3 minutes pailsėti.
Praėjus laikui, tešlą vėl minkykite 5 minutes, kol ji taps glotni.
Tada tešlą vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai pakilti.
Iš tešlos išspauskite orą.
Perkelkite tešlą ant stalo, iškočiokite ją ir padalinkite į 9 dalis.
Suformuokite iš tešlos rutuliukus, uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pailsėti.
Tada iš tešlos kočėlu iškočiokite visą orą.
Suformuokite iš tešlos ritinį ir iškočiokite, kad gautųsi trikampis (žr. vaizdo įrašą).
Tada jį susukite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Sudėkite ragelius vieną šalia kito (žr. vaizdo įrašą), uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pailsėti.
Viršų patepkite trupučiu pieno.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Iškepus aptepkite pieno ir medaus mišiniu, ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: