Ar prieš ruošdami vištienos kepenėles nuplaunate jas po šaltu vandeniu? Patarsime, kodėl visada turėtumėte tai daryti karštu arba verdančiu vandeniu. Tai vienas geriausių patarimų, kaip paruošti skanias ir minkštas kepenėles. Šis būdas tinka vištienos, kiaulienos ir net jautienos kepenėlėms, o jums tereikia jas paruošti pagal šiuos patarimus.
Paukštienos kepenėlės yra populiarus patiekalas ne tik todėl, kad jos yra pigios, greitai paruošiamos, bet ir maloniai nuteikia mūsų skonio receptorius.
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais yra klasikinis patiekalas.
Vištienos kepenėlės taip pat yra vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis.
Ši maisto ruošimo eiga labai gerai žinoma ir profesionaliose virtuvėse.
Jums reikės:
- 700 g kepenėlių
- 3 – 4 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 4 valgomųjų šaukštų grietinės
- 2 valgomųjų šaukštų vandens
- 1 šaukštelio garstyčių
- Druskos
- Pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Supjaustykite kepenėles mažesniais gabalėliais.
Užpilkite karštu arba verdančiu vandeniu.
Palikite pastovėti 2-3 minutes.
PATARIMAS:
Užpylus kepenėles verdančiu vandeniu, jos taps dar minkštesnės, nei užpylus pienu, atsikratys nemalonaus kvapo, bus minkštos ir švelnios.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite augaliniame aliejuje.
Pabarstykite šiek tiek cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepinkite.
Po 30-60 sekundžių sudėkite kepenėles.
Pagal skonį įberkite druskos ir sumažinkite ugnį.
Troškinkite 3 minutes ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Padažas:
Paruoškite padažą iš grietinės ir garstyčių – tiesiog sumaišykite abu ingredientus.
Užpilkite ant kepenėlių.
Uždengtas troškinkite 10 minučių.
Galima patiekti su bulvių koše, virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Kepenėles taip pat skanu valgyti su paprasta duona.
Linkime gero skonio!