Richardas Sučanskis iš Bratislavos Račos renka tradicinius patyrusių Račos virėjų receptus. Neseniai jis internete pasigyrė brangiausiu savo laimikiu – 100 metų senumo geriausio naminio štrudelio receptu. Mes taip pat išbandėme šį receptą ir turime pasakyti, kad jį tikrai reikėtų išsaugoti ateities kartoms. Štrudelis labai minkštas, skanus, o įdaras iš jo neišteka. Šis receptas yra tikras perlas ir rekomenduojame jį jums išbandyti.
Fantastiškas močiutės štrudelis (receptas)
Tešlai reikės:
- 600 g pusiau rupių miltų
- 60 g cukraus pudros
- 2 kiaušinių trynių
- 50 g mielių
- 200 ml pieno
- 250 g sviesto
Aguonų įdarui:
- 300 g aguonų, razinų
- 100 ml romo
- Citrinos žievelės
- 300 g cukraus
- 150 ml vandens
Riešutų įdarui:
- 300 g maltų riešutų
- Apelsino žievelės
- 300 g cukraus
- 150 ml vandens
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Ištirpinkite cukrų drungname piene, įmaišykite mieles, paruoškite raugą.
Į iškilusį raugą įmaišykite kiaušinių trynius.
Gerai išmaišykite.
Ir supilkite ištirpintą sviestą.
Visą masę suberkite į miltus ir maišytuvu (bet geriau rankomis) užminkykite tešlą.
Suformuokite 4 vienodus kepaliukus ir palikite 30 min. pailsėti.
Paruoškite įdarą.
Aguonų įdaras:
Užvirinkite cukrų ir vandenį, kad pasigamintumėte cukraus sirupą. Karštą sirupą įmaišykite į aguonas, įpilkite 100 ml romo ir maždaug 3 juosteles citrinos žievelės.
Riešutų įdaras:
Į riešutus įmaišykite karštą cukraus sirupą ir maždaug 3 apelsino žievelės juosteles.
Įdarą padalykite į lygias dalis (jei kur nors įdaro bus per daug, štrudelis sutrūkinės).
Kai aguonų įdaras bus paskirstytas, apibarstykite jį razinomis.
Paruoštą štrudelį 3 kartus aptepkite išplaktu visu kiaušiniu ir 1 kartą kiaušinio tryniu.
Dėkite į įkaitintą orkaitę (iki 160 laipsnių temperatūros) 40-45 minutėms.
Linkime gero skonio!