Sotus, bet lengvas ir subtilus užkandis iš kumpio ir agurkų. Jį galima patiekti kaip paprastą užkandį arba kaip šventinį užkandį bet kokiai progai. Sudedamosios dalys puikiai dera tarpusavyje: virtas kumpis ir kiaušinis suteikia sotumo, o agurkas – gaivumo jausmą.
Pagrindinis šių salotų ingredientas yra mėsa. Todėl į mėsos pasirinkimą reikėtų žiūrėti rimtai – nuo jos priklauso patiekalo skonis. Raudonos mėsos mėgėjams rekomenduojame rinktis kiaulienos kumpį. Tuo tarpu vištiena salotas gali padaryti minkštesnes. Taip pat atkreipkite dėmesį į agurkus. Jei jų žievė karti, geriausia ją nulupti. Beje, žiemą šviežius agurkus galite pakeisti marinuotais.
Ingredientai
- Agurkai 2 vnt.
- Virtas kumpis 200 g
- 70 g kietasis sūris
- Kiaušinis 1 vnt.
- Majonezas pagal skonį
- Krapai pagal skonį
- Česnakas pagal skonį
Paruošimo būdas
Supjaustykite agurkus ir virtą kumpį plonais griežinėliais.
Išvirkite kiaušinį ir susmulkinkite jį kartu su sūriu.
Smulkiai supjaustykite krapus ir per česnakų spaustuvą susmulkinkite česnaką. Sudėkite ingredientus į salotas, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.
Į salotas su kumpiu ir žalumynais bei sūriu įberkite krapų ar kitų prieskoninių žolelių. Pagal skonį įdėkite česnako tiek, kiek pageidaujate ir mėgstate. Jei mėgstate aštriau, įdėkite daugiau skiltelių. Beje, salotų sūdyti nereikia: dažniausiai mėsa jau būna pasūdyta ir pagardinta pipirais.
Skanaus!