Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Keptuvėje kepta vištiena, mėsa bus sultingesnė nei šašlykai

Smagu gyventi individualiame name, nes bet kada kieme galima kepti mėsą ant grotelių. Ji įgauna ypatingą skonį ir aromatą, kurio niekada nepasieksite kepdami orkaitėje ar ant keptuvės. Tačiau kitam atvejui turiu vieną puikų receptą – keptuvėje keptą vištieną. Taip paruošta mėsa būna sultingesnė nei šašlykai.

SULTINGA IR MINKŠTA VIŠTIENA KEPTA KEPTUVĖJE

Kad išgautumėte tokį efektą, vištieną reikia apkepti specialiame svogūnų ir alaus padaže. Naudokite kvietinį alų, jis turi gilesnį ir sodresnį skonį. Galiausiai kepant vištieną svarbų vaidmenį atlieka prieskoniai. Šviežio rozmarino šakelė ir kelios skiltelės česnako suteiks kepiniui ypatingą kvapą. O garstyčios suminkštins vištieną. Bet mažiau kalbų, daugiau darbų!

Ingredientai

  • 6 vištienos šlaunelės
  • Česnakai 3 skiltelės
  • Rozmarinas 3 g
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Vištienos prieskoniai 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčios 0,5 šaukštelio
  • Šviesus alus 250 ml
  • Alyvuogių aliejus 1-2 šaukštai
  • Sviestas 20 g
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį

Paruošimo būdas

Nuplaukite šlauneles ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Mėsą gerai pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, įdėkite sviesto, rozmarino šakelę ir nesmulkintas česnako skilteles. Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Stambiai supjaustykite nuluptą svogūną, sudėkite į maišytuvo dubenį ir suplakite iki tyrės konsistencijos. Svogūnų mišinį sumaišykite su kvietiniu alumi, vištienos prieskoniais ir garstyčiomis.

Iš keptuvės išimkite česnakus ir rozmarinus, dar 5 minutes kepkite šlauneles, tada ant viršaus užpilkite svogūnų padažo. Uždenkite ir ant vidutinės ugnies troškinkite dar 40 minučių.

Kol vištiena kepa, galite pasiruošti bulvių garnyrą arba daržovių salotas. Salotoms reikia supjaustyti ketvirtadalį kopūsto, įdėti agurko ir 3 pomidorus, pjaustytus griežinėliais bei stambiais kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Pusė raudonojo svogūno, supjaustyto pusžiedžiais, gali suteikti papildomo pikantiškumo. Į atskirą dubenėlį įdėkite šiek tiek prieskoninių žolelių, ir sumaišykite su trimis valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir ketvirtadalio citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir patiekite su sultingomis vištienos šlaunelėmis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---