Home Įdomybės Svogūnai puikiai tinka cukraus kiekiui kraujyje sumažinti! Sužinokite svogūnų naudą sveikatai!

Svogūnai puikiai tinka cukraus kiekiui kraujyje sumažinti! Sužinokite svogūnų naudą sveikatai!

0
Svogūnai puikiai tinka cukraus kiekiui kraujyje sumažinti! Sužinokite svogūnų naudą sveikatai!

Svogūnai – nuo septynių ligų

Svogūnai turi daug lengvai virškinamų angliavandenių, tarp kurių yra gliukozės, fruktozės, sacharozės ir B grupės ir E vitaminai.

Svogūnuose yra mineralų: geležies, natrio, kalio, kobalto, fosforo, kalcio, vario, cinko, mangano, taip pat organinių rūgščių: obuolių, citrinų, eterinių aliejų, lakiųjų produktų.

Svogūnų nauda yra gerai žinoma. Svogūnai yra veiksmingi anti-sklerozei, sumažina cukraus kiekį kraujyje, turi choleretinį poveikį, stimuliuoja skrandžio sekrecijos aktyvumą, spermos susidarymą, didina seksualinį stiprumą.

Be to, svogūnai gerokai pagerina maisto skonį, praturtina juos vitaminais ir mineralais, gerina apetitą, stimuliuoja širdies ir kraujagyslių sistemą, stiprina virškinimą.

Svogūnų fitoncidai sunaikina visas žinomas bakterijas, sukeliančias infekcines ligas. Svogūnai plačiai naudojami pūlingų žaizdų, odos nudegimų, mastito, osteomielito, stomatito, trofinių opų, kvėpavimo takų ligų ir plaučių gydymui.

Svogūnai yra naudingi gripui, nes apsaugo nuo komplikacijų. Be to, svogūnai stiprina organizmo imunitetą, padeda gerklės skausmui ir slogai, stabdo tokių ligų, kaip aterosklerozė ir hipertenzija, vystymąsi.

Taikymas

Liaudies medicinoje gydymo tikslais plačiai naudojami virti, kepti, džiovinti svogūnai, švieži jų lapai. 

Šviežius svogūnus rekomenduojama vartoti per burną, pradedant nuo 10 g, ir palaipsniui didinant kiekį iki vidutinio svogūno. 

Svogūnai taip pat yra naudingi aterosklerozei ir hipertenzijai, nes sumažina cholesterolio kiekį kraujyje. Ūminių ligų atveju svogūnus vartokite 2 kartus per dieną, o lėtinių ligų atveju – 1 kartą per dieną 15–20 minučių prieš valgį.

Svogūnai pagerina apetitą, skatina virškinimo sulčių atskyrimą, prisideda prie maisto virškinimo, sumažina cukraus kiekį kraujyje. 

Sergant ligomis, kai žoliniai svogūnai nerekomenduojami gydymui, virti, kepti ir džiovinti svogūnai gali būti naudojami taip pat veiksmingai, nes biologiškai aktyvių medžiagų koncentracija jame yra labai didelė. 

Ypač naudingi yra kepti ir džiovinti svogūnai širdies aritmija, hipertenzija, tuberkulioze sergantiems pacientams.

Garintus, keptus arba džiovintus svogūnus patariama vartoti po 50–100g, 1–2 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį. Gydymo kursas yra 2-3 savaitės. Po 10 dienų kursas kartojamas.

Šaltinis