Nors kepsnių sezonui dar per anksti, bet jau labai norisi pasimėgauti sultinga ir kvapnia mėsa. Namuose galite greitai ir paprastai išsikepti nuostabaus skonio mėsos, ir tam jums neprireiks grilio. Mes visi puikiai žinome, kad mėsa dera su svogūnais, tačiau svarbu laikytis tam tikrų proporcijų. Šiandien mes jums papasakosime, kaip kepti mėsą svogūnų marinate.
Aš dažniausiai naudoju riebią kiaulieną su daug gyslų (pavyzdžiui, puikiai tinka sprandinė), tačiau šis marinato receptas puikiai tinka bet kokiai kitai mėsai.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos
- 4 svogūnų
- 30 ml sojų padažo
- 30 ml augalinio aliejaus
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Mėsą supjaustykite stambiais, maždaug 3-4 cm storio, gabalėliais.
Svogūną supjaustykite žiedais. Kuo daugiau svogūnų naudosite, tuo bus geriau. Aš turėjau didelių svogūnų, todėl tokiam kiaulienos kiekiui naudojau 4 galvutes. Jei naudosite vidutinio dydžio svogūnus, supjaustykite 6 galvutes.
Augalinį aliejų sumaišykite su sojų padažu. Užpilkite svogūnus ir palikite šiek tiek pastovėti.
Įtrinkite mėsą druska ir maltais juodaisiais pipirais, išdėliokite sluoksniais. Dėkite svogūnų sluoksnį, tada – mėsą, vėl svogūnų sluoksnį, vėl mėsą, ir t.t.
8 valandas palaikykite šaldytuve.
Kepkite sausoje keptuvėje, nes mėsa jau bus įsigėrusi aliejaus.
Taip paruoštą mėsą galite kepti ne tik keptuvėje, bet taip pat ir kepsninėje. Svarbus patarimas: mėsą marinuokite stikliniame, bet ne aliumininiame inde. Atminkite, kad marinate yra sojos padažo, todėl druskos naudokite kuo mažiau!
Išbandykite šį receptą! Skanaus!