Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip pasigaminti medaus pyragą: du geriausi receptai

Vyras paprašė paruošti ką nors prie arbatos. Jis norėjo, kad paruoščiau ką nors paprasto, bet kartu ir naujo. Tiesą sakant, teko gerai pasukti galvą, ką pagaminti. Atrodo, kad visi receptai jau seniai išbandyti, todėl užduotis tikrai nebuvo iš lengvųjų. Galiausiai tiesiog paskambinau mamai, kuri man priminė apie mano vaikystėje taip mėgtą medaus pyragą. Mano vyras buvo labai patenkintas: dabar jis prašo kepti tik šį pyragą. Moterys, būtinai palepinkite savo artimuosius šiuo nuostabaus skonio pyragu!

Kaip pasigaminti medaus pyragą: du paprasti receptai

Subtilus kreminis medaus pyragas

Jums reikės:

  • 150 g sviesto
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 4 didelių kiaušinių trynių
  • 250 g riebios grietinės
  • 400 g išsijotų kvietinių miltų
  • 300 g skysto medaus
  • 2 arb. š. sodos
  • 1 saujos graikinių riešutų

Kaip gaminti?

Prieš pradėdamos gaminti, išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros. Minkštą sviestą išplakite mikseriu su granuliuotu cukrumi. Proceso metu po vieną įdėkite kiaušinių trynius. Plakite tol, kol gausite vienalytę konsistenciją.

Į kreminę masę supilkite riebią grietinę ir skystą medų. Per sietelį persijokite kvietinius miltus ir sodą. Viską gerai išmaišykite šluotele arba mikseriu.

Išgliaudykite graikinius riešutus, susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago tešlą. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Medaus pyragas su graikiniais riešutais ir razinomis

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių trynių
  • 300 g skysto medaus
  • 180 g granuliuoto cukraus
  • 380 g išsijotų miltų
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • 2 valg. š. sviesto arba augalinio aliejaus
  • 2 arb. š. sodos
  • 1 saujos razinų

Kaip gaminti?

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Plakite maždaug 7 minutes. Įpilkite ištirpinto sviesto arba rafinuoto augalinio aliejaus. Supilkite skystą medų, suberkite persijotus kvietinius miltus ir sodą. Viską išplakite mikseriu (vidutiniu greičiu).

Išgliaudykite graikinius riešutus, susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago tešlą. Suberkite razinas. Jei norite, razinas galite pakeisti cukruotais vaisiais ir džiovintomis slyvomis.

Paruoštą tešlą, kaip ir pirmame recepte, supilkite į riebalais išteptą arba pergamentu išklotą kepimo formą.  Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, kepkite 35-40 minučių.

Mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Jei tešla nelimpa, tuomet pats laikas išimti pyragą iš orkaitės. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---