Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

8 sveikų pusryčių receptai su avižiniais dribsniais

Tie, kurie bent kartą gyvenime bandė sulieknėti žino, kad  net 80% rezultato lemia tinkama mityba. Kad dieta nepakenktų sveikatai, į ją turėtų būti įtraukiami pusryčiai, pietūs, vakarienė ir sveiki užkandžiai. Pagrindinis dienos valgis yra pusryčiai. Vienas iš populiariausių pusryčių patiekalų yra kiaušinių ir avižinių dribsnių blynai. Tai tikrai nestebina: juk tokie pusryčiai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi.

Būtent tokį patiekalą valgiau mesdama svorį. Net ir tada, kai pasiekiau norimų rezultatų, iš savo mitybos raciono neišbraukiau avižinių dribsnių. Pasirodo, iš šio maisto produkto galima paruošti daugybę įvairių patiekalų, todėl papasakosiu, kurie avižinių dribsnių valgiai yra mano mėgstamiausi.

Avižinių dribsnių blynai  – tinkamas pasirinkimas sveikiems pusryčiams

Metant svorį mityba turi būti subalansuota, todėl mitybos pagrindas turėtų būti sveikas ir sotus maistas. Būtent todėl avižiniai dribsniai laikomi vienais sveikiausių pusryčių produktų.

Avižinių dribsnių nauda yra tiesiog akivaizdi:

  • Jie užtikrina ilgalaikio sotumo jausmą;
  • Suteikia energijos, kuri yra svarbi produktyviai dienos pradžiai;
  • Gerina virškinamojo trakto darbą;
  • Prisotina organizmą vitaminais ir skaidulomis.
  • Gerina odos būklę.

Avižinių dribsnių blynai dažniausiai ruošiami su pienu ir kiaušiniais, tačiau šio valgio variacijų gali būti kur kas įvairesnių. Avižinių dribsnių blynus galima įdaryti mėsa, žuvimi, sūriu, varške, daržovėmis, vaisiais ar kitais mėgstamais produktais.

Avižinių dribsnių receptai kiekvieno skoniui

Klasikinis avižinių dribsnių blynas

4 šaukštus avižinių dribsnių sumaišykite su 3 šaukštais pieno ir vienu kiaušiniu. Sumaišykite visus ingredientus ir įberkite druskos arba cukraus.

Įkaitinkite keptuvę su nesvylančia danga. Avižinius blynus galite kepti ir įprastoje keptuvėje, tačiau ją teks patepti augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių.

Įdarą galima pasirinkti savo nuožiūra, tačiau svarbu nepamiršti, kad blynai su įdaru bus kaloringesni.

Avižinių dribsnių blynas su kefyru

5 šaukštus avižinių dribsnių sumaišykite su 30 ml kefyro ir 1 kiaušiniu. Į tešlą įberkite kepimo miltelių, druskos arba cukraus. Tešlą gerai išmaišykite ir apkepkite blyną iš abiejų pusių.

Avižinius blynus įdarykite varške ir uogomis. Jei labiau mėgstate sūrius pusryčius, uogas keiskite krapais, o į įdarą įberkite šiek tiek druskos.

Avižinių dribsnių  blynas su pomidorų sultimis

3 šaukštus avižinių dribsnių užpilkite 30 ml pomidorų sulčių. Leiskite avižiniams dribsniams išbrinkti 10 minučių. Įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai pjaustytų krapų ir šiek tiek druskos. Išmaišykite ir kepkite kaip įprasta.

Įdarui galite rinktis neriebų sūrį, virtą vištienos krūtinėlę ar tuną.

Avižinių dribsnių blynai su šokoladu

Sumalkite 5 šaukštus avižinių dribsnių. Įpilkite du šaukštus pieno, įmuškite kiaušinį, įberkite kakavos miltelių. Viską gerai išmaišykite. Kepkite iš abiejų pusių.

Galite pagardinti varške su medumi, bananais, vyšniomis arba juoduoju šokoladu ir riešutais.

Avižinių dribsnių blynas su bananais

Prinokusį bananą sutrinkite šakute ir įdėkite 5 šaukštus avižinių dribsnių. Įpilkite 150 g kefyro ir gerai išmaišykite.

Galite įdėti bananų ir riešutų, uogų, vaisių ir varškės.

Avižinių dribsnių blynas su varške

Šią avižinių dribsnių patiekalo versiją papildau kviečių sėlenomis. Sumaišykite 20 g sėlenų ir 3 šaukštais dribsnių, įdėkite 20 g varškės, įmuškite kiaušinį, įpilkite 30 ml vandens ir įberkite žiupsnelį druskos. Galite įberti mėgstamų prieskonių. Kepkite kaip įprasta.

Avižinių dribsnių blyną galite įdaryti sūriu, grybais, daržovėmis ar lengvai sūdyta žuvimi.

Avižinių dribsnių blynas su obuoliais

Išplakite kiaušinį, įpilkite 100 ml pieno, įdėkite 3 šaukštus avižinių dribsnių. Tešlą šiek tiek pasaldinkite ir iškepkite blyną.

Obuolius nulupkite ir pakepinkite keptuvėje, įdėkite šiek tiek sviesto. Pabarstykite cinamonu , galite įdėti šiek tiek medaus.

Avižinių dribsnių blynas be kiaušinių

Sumalkite 3 šaukštus avižinių dribsnių, įpilkite 80 ml pieno. Tešlą lengvai pasūdykite ir palikite 5 minutes pastovėti, kad išbrinktų. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Įdarą galite rinktis pagal skonį: tam tinka sūdyta žuvis, daržovės, naminė virta kiauliena, sūris, vaisiai ar uogos.

Jei sportuojate ir norite, kad rezultatas būtų geriau matomas, atkreipkite dėmesį į mitybą, skirtą kūno ryškinimui.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25 d. iki gruodžio 1 d.: ko laukia finansinė sėkmė, o ko – svaiginanti romantika

Artėjančios savaitės horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25  iki gruodžio 1 d. žada naujas galimybes ir iššūkius. Dangaus kūnai įneš savitą ritmą į kiekvieno...

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...
---