Šis straipsnis skirtas originalių receptų mėgėjams. Tik labai nedaug žmonių moka skaniai pagaminti vištienos skrandukus, kad visi prašytų recepto. Vis dėlto, šį receptą tikrai verta įsiminti, todėl rekomenduojame jį išsisaugoti.
Šio nuostabaus patiekalo skonio paslaptis slypi marinate, kurį galima pagaminti rytietiškai aštrų, arba vidutiniškai aštrų, – pagal skonį. Korėjoje toks marinuotas patiekalas vadinamas „hye“. Skirtumas tik tas, kad vištienos skrandžiai marinuojami žali, bet mes juos iš anksto išvirsime. Galite būti tikri: skonis jus tikrai maloniai nustebins.
Jums reikės:
- 1,5 kg vištienos skrandukų
- 400 g svogūnų
- 25 g česnakų
- 2 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 2 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
- 1 arb. š. kalendros
- 3 arb. š. 70% acto
- 3 š. augalinio aliejaus
- 2 valg. š. sojų padažo
- žalumynų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Pirmiausia nuplaukite vištienos skrandukus vandeniu. Jei reikia, nuimkite nuo jų plėvelę. Sudėkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant maksimalios ugnies. Kai tik puodas užvirs, nugriebkite putas. Virkite ne trumpiau nei valandą. Išimkite iš puodo kiaurasamčiu.
Kai skrandukai atvės, perpjaukite juos per pusę. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite prie skrandukų. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į patiekalą. Pagardinkite prieskoniais. Įpilkite acto.
Viską gerai išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus, sojos padažo ir vėl išmaišykite.
Pabaigoje galima įdėti ir smulkintų žalumynų. Tai gali būti krapai arba šviežia kalendra.
Pagamintas patiekalas bus rūgštokai aštrus ir labai neįprasto skonio.
Skanaus!
Gaminimo procesą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše: