Mes visi mėgstame valgyti kotletus, tačiau mažai kam patinka monotonija. Tad tenka pasukti galvą, sugalvoti naujų receptų, kad bent kuo nors nustebintumėte save ir savo šeimą. Taigi šiandien pasidalysime ypatingu receptu. Atskleisime kaip pasigaminti skanius ir gardžius vištienos kotletus. Jie išties nepaprastai skanūs!
VIŠTIENOS KOTLETAI
INGREDIENTAI MĖSAI
- 400 g vištienos filė
- 150 g lydyto tepamo sūrelio
- sviesto kepimui
- daržovių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
ĮDARO SUDĖTIS
- 4 šaukštai maltų džiuvėsėlių
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelio paprikos miltelių
KITI INGREDIENTAI
- 30 g sviesto
- šviežių žolelių
GAMINIMO EIGA
Pirmiausia filė sumalkite mėsmale. Į maltą mėsą sudėkite lydytą sūrelį, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir pagaminkite faršą.
Dabar paruoškite įdarą: sviestą sumaišykite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis (krapais, petražolėmis ar baziliku). Sviestą įsukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
Iš faršo suformuokite rutuliuką, viduryje padarykite nedidelę įdubą, į ją įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto su žolelėmis. Sujunkite rutuliuko kraštus ir suformuokite kotletą.
Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir palikite 10 minučių, tada vėl apvoliokite. Dabar kepkite juos sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje. Iškepus pašauti 10 minučių į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Štai kotletai ir paruošti!
Žodžiais neįmanoma apibūdinti, kokie švelnūs ir sultingi yra šie kotletai. Kreminis sūris maltoje mėsoje suteikia jiems ypatingą skonį, o lydytas sviestas su žolelėmis viduje suteikia prieskonių. Tiesiog išbandykite ir norėsite pasidalyti šiuo receptu su visu pasauliu!