Varškės ir moliūgų apkepas – nuostabus desertas, iš pirmo žvilgsnio primenantis pyragą. Apkepas tikrai nepakenks jūsų figūrai ar sveikatai, mat jūs galite nedėti cukraus, jis vis tiek bus saldus.
Varškės ir moliūgų apkepas
INGREDIENTAI
- 500 g moliūgo minkštimo
- 200 g varškės
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas cukraus
- 30 g razinų
- 1 šaukštas medaus
- 1 šaukštelis susmulkintos apelsino žievelės
- 1 pakelis vanilinio cukraus arba 0,5 g vanilino
Gaminimo eiga
- Paruoškite produktus. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepkite 15 minučių. Ar moliūgas jau iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku.
- Razinas nuplaukite ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite jas, kad išbrinktų.
- Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vaniliną (arba vanilinį cukrų), kiaušinį ir 0,5 šaukštelio susmulkintų apelsino žievelių. Ingredientus sutrinkite daržovių smulkintuvu iki kreminės būsenos.
- Moliūgą taip pat sutrinkite smulkintuvu. Įpilkite medaus ir likusias susmulkintas apelsino žieveles. Jei moliūgo tyrė jums atrodo per daug skysta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą kukurūzų krakmolo.
- Kepimo skardą sutepkite bet kokiu augaliniu aliejumi. Tolygiai paskirstykite 1/3 moliūgo masės ant skardos, tada ant viršaus paskirstykite 1/2 varškės masės, pabarstykite razinomis. Ir dar kartą paskleiskite moliūgo ir varškės mases ta pačia seka.
- Ant apkepo viršaus, jei norite, galite išraižyti ornamentus su varškės mase (jums prireiks 2 šaukštų varškės masės).
- Varškės ir moliūgo apkepas kepamas apie 20 minučių orkaitėje 180°C temperatūroje. Ilgai kepti nereikia, juk visi ingredientai jau yra paruošti.
Moliūgų ir varškės apkepą taip pat galite gaminti su džiovintais abrikosais, o ne razinomis, bei naudodami kitus prieskonius: cinamoną, gvazdikėlius ar anyžius.
Skanaus!