Kartais mandarinų skonis nuvilia. Ar žinote, kaip pagerinti jų skonį?
Tiesa, pirkdami mėgstamus citrusinius vaisius nelabai žinome, koks bus jų skonis. Vien pagal žievelės išvaizdą neįmanoma spręsti, ar mandarinas bus saldus, ar itin rūgštus. Tačiau egzistuoja gudrybė, kuri padės greitai pasaldinti net ir patį rūgščiausią mandariną.
Kaip padaryti mandariną saldžiu?
Šis paprastas japonų triukas visiškai pakeis jūsų gyvenimą. Jei norite pagerinti mandarinų skonį, pirmiausia sudėkite juos į maždaug 40 laipsnių temperatūros vandens dubenį. Jame jie turėtų mirkti apie 10 minučių. Tada sudėkite vaisius į šaltą vandenį. Ši vonelė neutralizuoja rūgštį, kuri yra atsakinga už ne itin malonų rūgštų burną sukaustantį skonį. Būtinai išbandykite šį paprastą būdą.
Įdomūs faktai apie mandarinus
Jie kilę iš pietryčių Kinijos, o į Europą atkeliavo tik XIX–XX amžių sandūroje.
Mandarinai Kinijoje auginami daugiau nei 3000 metų. Europoje jais pradėjo mėgautis italai, o vėliau – britai.
Populiarieji klementinai iš tikrųjų yra mandarino ir karčiojo apelsino kryžminimo rezultatas – kitaip tariant mandarino ir apelsino hibridas. Greičiausiai jie kilę iš Alžyro. Jie pavadinti prancūzų misionieriaus (Marie-Clément Rodier) vardu, jam priskiriamas klementino išradėjo titulas. Šiuos vaisius labai lengva nulupti, o jų minkštimas be sėklų.
Viename mandarine yra tik 15 kalorijų.
Mėgstami citrusiniai vaisiai sunoksta ant medžių ar krūmų, kurie gali būti iki 8 metrų aukščio.
Chen Pi – džiovinta mandarino žievelė. Ji labai vertinama tradicinėje kinų medicinoje. Manoma, kad ji gerina virškinimą, blužnies darbą, mažina vidurių pūtimą, taip pat teigiamai veikia kraujotakos sistemos darbą.
Tangelo arba tangerinas – mandarino ir greipfruto kryžminimo rezultatas. Šie vaisiai yra labai sultingi, išraiškingo skonio ir saldūs. Vaisiaus viršuje yra iškilimas, dėl kurio jis atrodo tarsi kareiviška rankinė granata.;) Dar vienas jų privalumas, jog šie vaisiai itin lengvai lupasi.