Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip sužinoti, ar kiaušinis šviežias? Paprastos gudrybės, kurios padės išsiaiškinti, ar jį vis dar galima vartoti

Kaip patikrinti, ar kiaušiniai švieži? Egzistuoja nemažai būdų. Jų dėka daugiau niekada nepagaminsite patiekalo naudodami sugedusį kiaušinį. Šiandien pasidalysime patikimais patarimais, kurie padės išsiaiškinti, ar kiaušinį vis dar galima vartoti, ar geriau iškart mesti į šiukšlių dėžę.

Pažiūrėkite į datą ant pakuotės 

Pirkdami kiaušinius atkreipiame dėmesį į vištų auginimo būdo ženklinimą. Tačiau mažai žmonių žino, kad ant pakuotės taip pat yra nurodyta data, iki kurios produktą patartina suvartoti. Beje, patartina kiaušinius suvalgyti per 28 dienas nuo jų padėjimo. Todėl ant pakuotės ieškokite užrašo Geriausias iki ir, žinoma, datos. Jei kiaušinius suvartosite po šios datos, jie nepakenks jūsų sveikatai. Tiesiog jie gali turėti šiek tiek kitokią tekstūrą ir skonį. 

Klausos testas 

Paimkite žalią kiaušinį ir pakratykite jį prie ausies. Jei nieko negirdite, kiaušinis šviežias. Tačiau gurgėjimo ar teliuškavimo  garsas turėtų priversti jus sunerimti. Tokį kiaušinį geriau iš karto išmesti. 

 Bandymas su vandeniu 

Užpildykite stiklinę šalto vandens ir įdėkite kiaušinį. Tada stebėkite, kas vyksta. Kiaušinis greitai nugrimzta į dugną ir prilimpa prie jo, vadinasi, kiaušinis labai šviežias. 

Kiaušinis nugrimzdo į dugną, bet yra šiek tiek pasviręs, tai ženklas, kad jam dar tik apie 1 sav. 

Stiklinės apačioje stovintis kiaušinis jau yra kelių savaičių amžiaus (dažniausiai dviejų ar trijų). Tokį produktą galima sėkmingai virti kietai. 

Kiaušinis greitai iškilo į paviršių ir plūduriuoja ant vandens – pasenęs ir jo valgyti negalima. 

Uoslės testas 

Jei abejojate dėl kiaušinio šviežumo, tiesiog jį sudaužykite lėkštėje. Jei jaučiate sieros, puvėsių ar rūgšties kvapą, nedelsdami išmeskite kiaušinį. Jis akivaizdžiai netinkamas vartoti ir taip pat gali pakenkti jūsų sveikatai. 

Be to, jūsų budrumą taip pat turėtų sužadinti įskilęs ir pažeistas lukštas. Venkite valgyti tokius kiaušinius. Viskas dėl to, kad bakterijos ar pelėsiai jau galėjo patekti į kiaušinio vidų. Šviežiam ir geram kiaušiniui būdingas geltonas arba oranžinis trynys, kuris yra apvalus. Blyškus ir plokščias trynys rodo, kad kiaušinis jau paseno. 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---