Home Sveikata Mitybos specialistės įspėja: populiari pusryčiams valgoma košė yra pavojinga sveikatai

Mitybos specialistės įspėja: populiari pusryčiams valgoma košė yra pavojinga sveikatai

0
Mitybos specialistės įspėja: populiari pusryčiams valgoma košė yra pavojinga sveikatai

Nuo vaikystės esame įpratę manyti, kad bet kokia košė yra labai naudinga. Vis dėlto, tai nėra tiesa. Pavyzdžiui, dribsnių košė yra visiškai nenaudinga sveikatai.

Apie tai pasakojo mitybos specialistės Oksana Vydrya ir Anna Lis.

Mitybos specialistės teigia, kad dauguma žmonių ryte valgo dribsnius, kurie yra pagaminti iš apdorotų grūdų.

Dėl to patiekale lieka mažai ląstelienos ir naudingų elementų, tačiau išlieka didelis angliavandenių kiekis. Dribsnius gana dažnai nusprendžiama gardinti sviestu ir cukrumi, todėl toks pusryčių patiekalas labiau primena desertą, bet ne maistingą valgį.

Taip pat mitybos specialistės pabrėžia, kad dribsnių košės kenkia sveikatai.

Jų teigimu, vertėtų pirmenybę teikti viso grūdo košei, kurią galima virti iš vakaro.

Vis dėlto, čia reikia prisiminti apie kontraindikacijas. Pavyzdžiui, jei žmogus turi angliavandenių apykaitos sutrikimų (cukrinis diabetas ar nutukimas), serga  virškinamojo trakto ligomis, tokios košės pusryčiams – blogas pasirinkimas.

Be to, mitybos specialistės papasakojo, kokį maistą geriausia valgyti ryte. Jų teigimu, tai gali būti varškė ir neriebi grietinė, kiaušinienė su pomidorais, minkštai virti kiaušiniai, daržovės, žalumynai, avokadai ar paukštiena.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].