Jei nėra pakankamai laiko ilgam patiekalų ruošimui, bet norite kažko skanaus ir sveiko, būtinai pabandykite kepti grikius su grybais čenakinėse.
Ingredientai:
Grikiai – 300 g;
Svogūnas – 1 vnt.;
Pievagrybiai – 300 g;
Grietinė 50 g;
Sviestas – 2 šaukštai;
Kietasis sūris – 80 g;
Druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Grikius nuplaukite ir išvirkite.
Svogūną supjaustykite į mažus kubelius.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite svogūną.
Supjaustykite grybus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais.
Grybus, svogūnus ir grikius sumaišykite. Pridėkite šlakelį aliejaus ir pipirų. Viską gerai išmaišę, sudėkite košę į čenakines.
Sūrį sumaišykite su grietine ir užpilkite ant grikių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepkite grikių košę 10-12 minučių.
Skanaus!