Australijos mokslininkai teigia, kad suvalgius minimalias virtų žemės riešutų porcijas, galima kovoti su alergija šiam produktui. Specialistai teigia, kad kaitinant iki aukštos temperatūros, galima pakeisti šių riešutų alergenų struktūrą ir imunoreaktyvumą. Straipsnis su šia informacija pasirodė žurnale „Clinical & Experimental Allergy“.
Gydytojai mano, kad jei vaikams duodant mažomis porcijomis virto produkto, alergiją galima įveikti. Procedūra gali būti atliekama tik prižiūrint gydytojui ir iš anksto pasikonsultavus.
Kaip pažymėjo mokslininkai, buvo atliktas eksperimentas, kuriame dalyvavo 70 vaikų nuo 6 iki 18 metų. Jie maždaug 12 savaičių gavo tam tikrą porciją žemės riešutų, kurie anksčiau buvo verdami 12 valandų. Tada dar 20 savaičių visi pacientai gavo riešutų, kurie buvo termiškai apdoroti tik 2 valandas. Dar 20 savaičių jiems buvo pasiūlyta skrudintų žemės riešutų.
Po šio eksperimento 80 procentų dalyvių nebebuvo jautrūs šiam produktui. Nepageidaujamas poveikis pasireiškė 61 proc. tiriamųjų. Trys iš jų pasitraukė iš projekto dėl paūmėjusios alergijos. Metodiką dar reikia toliau tirti ir tobulinti, tačiau tai suteikia viltiems visiems alergiškiems žmonėms.