Specialistai ne kartą pabrėžė, kad raudona mėsa kartu su mėsos pusgaminiais yra kenksmingas produktas. Naujausi tyrimai rodo, kad būtent rūkyta ir kepta mėsa (nesvarbu, raudona ar ne) yra siejama su didesne vėžio rizika.
Jos mėgėjai turėtų atsiminti, kad su mėsa persistengti nereikėtų, geriau rinktis augalinius patiekalus. Mėsos suvartojimą reikėtų sumažinti iki minimalaus. Apie tai plačiau pasakoja mitybos specialistė Angelica Duval.
Kaip pažymėjo gydytoja, mėsą kaip produktą galite valgyti tik kartą per savaitę. Jei valgysite dažniau ir rinksitės keptus ar rūkytus gaminius, kyla pavojus susirgti vėžiu. Duval pažymėjo, kad rizika padidėja dėl chemikalų – nitrozaminų – žalos žarnynui.
Vartodami raudoną mėsą, nepamirškite, kad joje yra daug cholesterolio. Sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, produkto reikia visiškai atsisakyti. Be to, auginant gyvulius, gali būti naudojami antibiotikai, hormonai, kurie taip pat kenkia žmogaus organizmui.
Todėl svarbu prekę pirkti patikimose vietose, kur galima gauti mėsos kokybę įrodančius dokumentus. Geriau valgyti mažiau mėsos, bet rinktis kokybišką produktą.