Mitybos specialistė Inna Kononenko papasakojo apie tai, kokie maisto produktai turėtų būti įtraukti į moterų mitybą. Ji išskyrė jautieną, kiaulieną ir vištienos kepenėles, atkreipdama dėmesį į jautienos ir kiaulienos liežuvio naudą.
Šiuose maisto produktuose gausu geležies. Jie reikalingi dėl to, kad daugelis dailiosios lyties atstovių, kurios yra reprodukcinio amžiaus, dažnai patiria šio elemento trūkumą. Tačiau tuo pat metu nereikėtų pamiršti apie kontraindikacijas.
Pavyzdžiui, neturėtumėte valgyti kepenų, jei žmogus turi virškinimo trakto problemų, podagrą, šlapimo takų ar inkstų akmenligę arba padidėjusį šlapimo rūgšties kiekį. Kaip garnyrą reikėtų rinktis žalias ar troškintas daržoves.
Reikėtų nepamiršti ir kopūstų. Manoma, kad toks produktas reikalingas krūties vėžio profilaktikai. Šiuo atveju tinka brokoliai, baltagūžiai kopūstai, Briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai, įvairios salotos ir pan. Menopauzės metu būtinas maistas, kuriame yra daug kalio. Pasirodo, kad tokiu laikotarpiu estrogenų gamyba organizme mažėja. Atitinkamai sumažėja ir kalcio kiekis, todėl kyla rizika susirgti osteoporoze.