Pristatome dar nematyto ir nepakartojamo deserto receptą. Kai pirmą kartą atradau šį receptą, iš karto jį išbandžiau, nuo tada jis tapo mano vaikų mėgstamiausiu skanėstu.
Puikus nekepto deserto receptas pagal „YouTube“ kanalą.
Jums reikės:
- 350 g glaistytų įdarytų apelsinų skonio biskvitinių sausainių su apelsinų skoniu
- 500 g kreminio sūrio arba maskarponės
- 10 ml vanilės esencijos
- 500 g plakamos grietinėlės
- 200 g cukraus pudros
- 10 g želatinos
- 30 ml vandens
- 200 g apelsinų uogienės
Kremui:
- 150 g juodojo šokolado
- 50 ml plaktos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Į kepimo popieriumi išklotos torto formos dugną vieną šalia kito sudėkite biskvitinius sausainius.
Dubenyje maišytuvu išplakite kreminį sūrį ir supilkite vanilės esenciją.
Į kitą dubenį supilkite grietinėlę ir cukrų, ir plakite elektriniu maišytuvu, kol susidarys standžios putos, supilkite į dubenį su kreminiu sūriu ir gerai išmaišykite mentele.
Želatiną užpilkite vandeniu.
Išmaišykite, leiskite išbrinkti, pašildykite, supilkite į kremą ir viską gerai išmaišykite.
Tolygiai paskirstykite kremą ant skardoje esančių sausainių.
Naudodami konditerinį maišelį suformuokite sienelę iš kremo aplink visą formos perimetrą.
Į vidurį supilkite apelsinų uogienę ir užtepkite dar vieną sluoksnį kremo.
Išlyginkite kremą ir dviem valandoms įdėkite pyragą su forma į šaldytuvą.
Į dubenį suberkite sulaužytą šokoladą, supilkite karštą grietinėlę ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
Šokoladinį kremą užtepkite ant deserto viršaus, šaukštu viską išlyginkite.
Galiausiai biskvitinius sausainius sudėkite ratu ant pyrago krašto.
Padėkite desertą į šaldytuvą 30 minučių ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: