Tai – labai skanūs bulviniai blynai, kuriuos bus tikrai paprasta paruošti.
Jums reikės:
- 1,3 kg bulvių
- 1 svogūno
- 1/2 morkos
- 240 ml augalinio aliejaus
- 350 g maltos mėsos
- 4 kiaušinių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 30-40 g petražolių
- 3-4 valg. š. miltų
Kaip gaminti?
Į puodą suberkite neskustas bulves ir užpilkite vandeniu.
Išvirkite bulves ir 3 kiaušinius.
Išvirtas bulves nulupkite ir sutrinkite.
Palaukite, kol atvės.
Į keptuvę įpilkite 40 ml aliejaus.
Įdėkite pusę tarkuotos morkos ir susmulkintą svogūną.
Kepkite daržoves iki auksinės spalvos.
Sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite.
Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais.
Mėsos mišinį pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
Įdėkite smulkintus kiaušinius ir išmaišykite.
Kepkite 2 minutes ir palaukite, kol atvės.
Į bulvių masę suberkite susmulkintas petražoles.
Įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų.
Sumaišykite šaukštu.
Įberkite druskos ir išminkykite tešlą.
Formuokite blynus, įdėkite įdaro ir užlankstykite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite 200 ml aliejaus ir sudėkite blynus.
Kepkite juos iš abiejų pusių iki rusvos spalvos.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: