Kiekviena šeimininkė žino tikrai gerų receptų, tačiau kartais patiekalų ruošimui pristinga tam tikrų ingredientų. Jei norite išsikepti blynų, tačiau neturite kiaušinių, galite išbandyti šį paprastą receptą.
Jei namuose gaminote varškės sūrį ir liko išrūgų, neskubėkite jų išpilti, nes išrūgas galėsite panaudoti blynelių kepimui.
Jums reikės:
- 220 ml išrūgų
- 260 g kvietinių miltų
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. kepimo sodos
- druskos (pagal skonį)
- augalinio aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Pašildykite išrūgas ir suberkite cukrų.
Įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
Persijokite miltus ir įmaišykite į tešlą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad susidarytų vienalytė masė.
Įberkite sodos ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir pakaitinkite. Įpilkite tešlos. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Apverskite.
Iškeptus blynelius dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę. Tai padės pašalinti riebalų perteklių.
Patiekite su grietine arba uogiene.
Šie purūs blyneliai tikrai patiks visiems jūsų šeimos nariams, todėl išsisaugokite šį receptą.
Skanaus!