Keksas džiugina ne vien tik patrauklia išvaizda, bet taip pat ir ypatingu skoniu. Namuose išsikepti keksą yra tikrai nesudėtinga, o jo skonis bus kur kas geresnis nei įsigyto parduotuvėje. Keksą išsikepsite iš keleto paprastų ingredientų, ir galite būti užtikrinti, kad tam jums tikrai neprireiks pernelyg daug laiko.
Jums reikės:
- 2 stiklinių kvietinių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės kefyro
- 1 stiklinės razinų
- 2 kiaušinių
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį.
Atskirame dubenyje sumaišykite 2 didelius kiaušinius (arba 3 vidutinio dydžio) su cukrumi. Įberkite vanilinio cukraus iš suplakite. Po 5 minučių supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Į tešlą suberkite razinas be kauliukų. Išmaišykite tešlą.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Keksas iškeps per 35–45 minutes. Tai priklauso nuo formos aukščio ir orkaitės galios. Dantų krapštuku patikrinkite, ar keksas iškepęs. Kai išimsite iš orkaitės, palaukite 10 minučių, kol keksas pravės.
Šį keksą taip pat galite pagardinti riešutais, džiovintais vaisiais ar šokolado gabaliukais.
Skanaus!