Su džiaugsmu pristatome naują receptą, kuris tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Vyšnių pyragas su kremu primena „Napoleoną“, tačiau įsitikinsite, kad šis pyragas yra dar skanesnis.
Recepto ingredientai paskaičiuoti 24 x 29 cm dydžio kepimo formai.
Jums reikės:
- 300 g margarino arba sviesto
- 500 g miltų
- 125 g grietinės
- 4 kiaušinių trynių
Užpilui:
- 500 g vyšnių
- 100 g kukurūzų krakmolo
- 200 g cukraus
- 4 kiaušinių baltymų
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 500 ml pieno
- 200 g cukraus
- 1,5 valg. š. miltų
- 1,5 g valg. š. krakmolo
- 300 g sviesto
Kaip gaminti?
Margariną arba sviestą sumaišykite su išsijotais miltais ir sukapokite į trupinius
Sumaišykite grietinę su tryniais ir supilkite į miltus su margarinu. Minkykite tešlą rankomis, sudėkite į plastikinį maišelį ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Ryte kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, palaipsniui supilkite visą cukrų. Suberkite kukurūzų krakmolą ir švelniai išmaišykite mentele.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite, susukite į ritinį ir peiliu padalinkite į 6 lygias dalis.
Kiekvieną dalį kočėlu iškočiokite ant miltų iki kepimo formos dydžio.
Tešlos sluoksnį išklokite ant sausos kepimo skardos, tolygiai paskirstykite nedidelę dalį užpilo, o ant viršaus uždėkite vyšnių.
Iškočiokite antrąjį tešlos gabalėlį ir dėkite ant pirmojo pyrago sluoksnio. Paviršių subadykite šakute ir kepkite maždaug 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Tą patį atlikite su likusiomis tešlos dalimis: turite gauti tris iškeptus vyšnių pyragus.
Sumaišykite cukrų, miltus ir krakmolą. Užvirinkite pieną ir supilkite sausą mišinį į verdantį pieną. Virkite, kol kremas taps tirštas.
Šiek tiek palaukite, kol kremas pravės. Suplakite mikseriu kartu su smulkiais gabalėliais pjaustytu sviestu.
Vyšninius pyragus aptepkite kremu. Pyrago viršų galite papuošti vyšniomis.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše: