Kai kurie desertai yra tokie sėkmingi, kad kelios šalys tarpusavyje varžosi dėl teisės juos vadinti savais. Taip yra ir su Bavarijos desertu. Logiškai mąstant, jis turėtų būti vokiškas. Tačiau Anglijos konditeriai, kurių kremas yra šio recepto pagrindas, su tuo kategoriškai nesutinka. Taip pat ir prancūzų konditeriai, kurie gerokai anksčiau naudojo kremų sutirštinimo tryniais metodą. Nuostabu, kad grietinės ir pieno desertas pasirodė esąs toks populiarus!
Tiesą sakant, jame nėra nieko ypatingo: grietinėlė, pienas, tryniai ir želatina jiems sutirštinti. Tačiau dėl savo aksominės tekstūros ir garbingos kilmės Bavarijos desertas nėra pigus. Kaip gerai, kad jį galima lengvai pasigaminti namuose.
Bavariško deserto receptas
Paruošti užtruksite tik apie 10 minučių, bet pradėti reikia dieną prieš, jei norite laiku pasiruošti prieš ateinant svečiams. Nors desertas gana greitai stingsta, geriau jį palikti šaltai bent 6 valandoms. Konditeriai šį procesą vadina stabilizavimo procesu. Tam tereikia atskiesti želatiną ir sumaišyti ingredientus.
Jums reikės:
- 20 g želatinos
- 3 kiaušinių trynių
- 60 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 250 ml pieno
- 250 g grietinės
Į šaltą pieną (50 ml) supilkite greitai tirpstančią želatiną ir palikite pastovėti.
Tuo tarpu kiaušinių trynius, vanilinį ir paprastą cukrų sumaišykite su pienu. Suplakite iki vientisos masės ir padėkite ant viryklės.
Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės ir pasirodys pirmieji burbuliukai.
Tuomet į užvirusį kremą suberkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirps.
Po to sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Paruoštą mišinį supilkite į silikoninę formą (arba net į dėžutę nuo pieno) ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad gerai atšaltų.
Viskas baigta!
Paruošimo technologija gali apimti ir šokolado ar vaisių tyrės panaudojimą kaip natūralių aromatizatorių. Tai reikėtų padaryti prieš sudedant želatiną. Taip pat galima įdėti uogų, sausainių trupinių ir net saldainių gabalėlių. Prieš patiekiant šį Bavarišką desertą, galima jį apibarstyti kokoso drožlėmis arba apipilti glajumi.
Linkime gero apetito!